main logo
30088

Furtună de zăpadă, filmată la Căușeni: Ciara a trecut prin Moldova

După ce a făcut ravagii în mai multe țări din Europa și recent a fost filmată și în România, furtuna Ciara a ajuns și în Republica Moldova.

Furtună de zăpadă, filmată la Căușeni: Ciara a trecut prin MoldovaFoto: captură video

Deși meteorologii nu au anunțat precipitații pentru ziua de azi, în raionul Căușeni au căzut precipitații sub formă de ninsoare, transmite Știri.md.

Din imaginile video se observă cum vântul puternic, însoțit de fulgii mari de zăpadă, a acoperit tot cerul, dar soarele continuă să lumineze.

Contactat de Știri.md, șeful direcției de Prognoze Meteorologice, Ghenadie Roșca, ne-a declarat că fenomenul dat este unul obișnuit. 

„Faptul că este soare în timp ce ninge, înseamnă că norul a fost de o dimensiune mai mică și nu a putut acoperi tot teritoriul. Pentru astăzi am dat prognoza fără precipitații esențiale, ceea ce înseamnă că undeva ar putea cădea precipitații foarte puțin, cazul Căușeni”, a concretizat Roșca. 

În ceea ce ține de furtuna Ciara care a făcut prăpăd în Europa și a fost văzută în țara vecină, șeful direcției de Prognoze Meteorologice a declarat că, de fapt, a ajuns și în țara noastră, doar că aceasta a avut o intensitate mai mică și nu a avut consecințe grave precum în Europa.

„Furtuna care a avut loc în Europa a traversat și teritoriul țării noastre aseară, doar că era de o intensitate mai mică. Excepție a fost doar stația meteorologică Fălești, unde s-au înregistrat intensificări de până la 23 m/s. Cel de astăzi este cu totul alt front atmosferic, fiindcă cel de aseară s-a sfârșit până la miezul nopții”, a mai adăugat sinopticianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării