main logo
471

Furt la Episcopia de Bălți: Un individ a spart ușa lăcașului sfânt

Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei a fost spartă de o persoană necunoscută.

Furt la Episcopia de Bălți: Un individ a spart ușa lăcașului sfântFoto: facebook.com

Totul s-ar fi întâmplat în noaptea de 21 spre 22 septembrie în sediul Eparhiei Basarabiei.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Talpă Svetlana Serghei a declarat că „Serviciul de Gardă al IP Bălți a fost alertat de către un preot care a comunicat că o persoană necunoscută a intrat prin forțarea geamului de termopan în sediul Eparhiei Basarabiei”.

În urma jafului, Episcopul de Bălți a depus și o plângere, în care solicită organelor să ia măsuri pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Deocamdată nu se cunoaște care este prejudiciul provocat în urma furtului, dar din plângerea depusă se pare că infractorul nu a sustras nimic prețios.

„Pentru elucidarea acestui caz, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a depus o plângere scrisă către comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție Bălți, prin care l-a rugat să ia măsurile cerute de lege pentru descoperirea făptuitorilor și tragerea lor la răspundere.

Episcopia de Bălți va depune, în zilele următoare, plângeri similare către Ministerul de Interne al Republicii Moldova, Procuratura Generală a Republicii Moldova și Procuratura Municipiului Bălți”, se arată într-o postare pe pagina Episcopiei de Bălți.

Pentru moment sunt întreprinse măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a identificării persoanei.

Sursă foto: facebook/Episcopia de Bălți

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării