main logo
854

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Strășeni, condamnat la pușcărie

Fostul șef al Inspectoratului de poliție Strășeni, Petru Scoarță, a fost condamnat la doi ani și jumătate de pușcărie pentru trafic de influență.

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Strășeni, condamnat la pușcărieFostul șef al Inspectoratului de Poliție Strășeni, condamnat la pușcărie

Este decizia Curții de Apel Chișinău, care a casat parțial sentința primei instanțe, care a decis că Scoarță trebuie să achite doar o amendă de 100.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Curtea de Apel a decis ca termenul executării pedepsei în închisoare de tip semiînchis să fie calculat din data reținerii, cu includerea în acest termen a duratei aflării anterioare sub arest.

Fostul comisar de Strășeni a fost reținut încă în vara anului 2017 pentru corupere pasivă, infracțiune care se pedepsește mai dur decât traficul de influență, cea pentru care a fost găsit vinovat. 

Potrivit procurorilor, Petru Scoarță a estorcat 3.500 de euro, iar mai târziu, alți 10.000 de euro, de la soția unui bărbat cercetat penal pentru huliganism.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării