main logo
1982

Foști studenți la medicină în Moldova activau cu diplome false în Israel

Un dosar pe numele mai multor medici care activau în Israel în baza unor diplome false, obținute în Republica Moldova, Fâșia Gaza și Armenea, a fost deschis ieri.

Foști studenți la medicină în Moldova activau cu diplome false în IsraelFoști studenți la medicină în Moldova activau cu diplome false în Israel

40 de medici și farmaciști au fost reținuți de oamenii legii și sunt cercetați pentru „falsificare locurile de studiu, numărul de cursuri finalizate, lista cursurilor în care au fost instruiți și notele obținute, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Zeci de doctori și farmaciști urmează să fie interogați în cazul respectiv: unii în calitate de suspecți, alții - martori.

Potrivit Vesti, în dimineața zilei de 2 decembrie, poliția israeliană a reținut 40 de medici, interni și farmaciști, care au obținut diplome de absolvire în instituțiile de învățământ superior din Armenia. Ancheta consideră că diplomele sunt fictive, deoarece suspecții le-au primit fără a-și completa studiile.

De asemenea, s-a remarcat că suspecții, prin prezentarea de diplomelor fictive la Ministerul Sănătății din Israel, au primit permisiunea de a lucra în instituțiile medicale din țară, inclusiv spitale importante precum Barzilai, Kaplan, Asaf ha-rof. Unul dintre suspecți a fost doctor în sistemul Administrației Penitenciarelor.

Toți cei reținuți sunt cetățeni ai Israelului.

Suspiciunea s-a trezit după ce un doctor pe nume Hassan a remarcat că unii studenții au obținut diplome după ce au finalizat trei sau chiar un an de studiu, comparativ cu colegii lor care fac 5 sau 6 ani de studii.

În fruntea bandei criminale, în opinia dr. Fahri Hassan, a fost un tânăr sirian, care a fost numit Ara. El a fost în contact permanent cu sediul din Chișinău și Erevan, și a avut un complice în Fâșia Gaza, numit Abu al-Wahid, care a murit acum câteva zile în circumstanțe neclare.

Printre altele, Abu al-Wahid a avut contacte cu arabi în Israel și cu Autoritatea Palestiniană.

Potrivit lui Hassan, fiecare dintre studenții care a vrut să obțină o diplomă a plătit 15.000 de euro și a devenit proprietarul documentului că a absolvit o universitate armeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării