main logo
806

Focar de COVID-19 la mânăstirea Noul Neamț. Un nou deces în rândul slujitorilor

Un slujitor al mănăstirii „Noul Neamț” din Chițcani a fost răpus de noul coronavirus. Acesta avea 38 de ani și a fost diagnosticat cu coronavirus la începutul lunii iulie, informează presa din stânga Nistrului.

Focar de COVID-19 la mânăstirea Noul Neamț. Un slujitor a decedatFoto: pexels.com

Boala i-a dat clericului o complicație sub formă de pneumonie bilaterală, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Bărbatul, care suferea de spondilită anchilozantă, a dezvoltat și o insuficiență respiratorie acută, apoi insuficiență cardiacă.

De pe 8 iulie acesta s-a aflat la terapie intensivă, iar de pe 17 a fost conectat la un aparat de ventilare artificială a plămânilor. În ciuda eforturilor medicilor, nu a fost posibilă salvarea slujitorului mănăstirii. 

Acesta este al doilea deces în rândul clericilor de la mănăstirea „Noul Neamț” din Chițcani. Pe 9 iulie a mai fost înregistrat un deces. Este vorba de un slujitor al mănăstirii de 66 de ani. 

Amintim că, la mănăstire a fost depistat un focar de coronavirus, fiind înregistrate 17 cazuri de infecție. Recent, un călugăr infectat cu COVID-19, a fugit de la mănăstirea „Noul Neamț”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării