main logo
574

Focar de ciumă bubonică: Pasagerii unui avion sunt în carantină

Autoritățile din Mongolia sunt în alertă după ce un cuplu din Rusia, un bărbat de 38 de ani și soția lui gravidă, au murit din cauza ciumei bubonice.

Focar de ciumă bubonică: Pasagerii unui avion sunt în carantină

Cei doi ar fi mâncat carne de marmotă, deși acest lucru este strict interzis tocmai pentru că animalele transmit aceasta boală, transmite Știri.md cu referire la portv.md.

Cuplul se afla în Mongolia într-o excursie de grup. După ce au consumat carne de marmotă, cei doi s-au simțit rău și au ajuns la un spital din regiunea Ulgii. Bărbatul a murit pe 27 aprilie, iar femeia a murit la trei zile după.

Departamentul pentru Situații de Urgență al provinciei Bayan-Ulgii a transmis că „rezultatele preliminare ale testelor arată că ciuma bubonică a provocat moartea celor două persoane”, fiind declarată carantină pe termen nedefinit.

În jur de 158 de persoane au fost puse sub supraveghere medicală intensă după ce au intrat în contact direct sau indirect cu cuplul.

Un punct de frontieră dintre Mongolia și Rusia a fost închis până pe 5 mai, sub pretextul vacanței de Ziua Muncii. 

Ciuma este o boală bacteriană extrem de gravă care este răspândită de puricii care trăiesc pe rozătoare sălbatice. Boala poate ucide un adult în mai puțin de 24 de ore dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării