main logo
403

Flashmob: Suicidul reprezintă o problemă globală, inclusiv în Moldova

Suicidul și tentativele de suicid reprezintă o problemă globală, inclusiv a Republicii Moldova, cu care se confruntă oamenii de orice vârstă, inclusiv tinerii, dar la orice problemă există o soluție.

Flashmob: Suicidul reprezintă o problemă globală, inclusiv în MoldovaFoto: Ipn.md

Declarația a fost făcută pentru IPN de către Silvia Ciubrei, șefa Departamentului de comunicare și relații publice a Universității de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu, transmite Știri.md

Cu prilejul Zilei mondiale de prevenire a suicidului, care este marcată pe 10 septembrie, studenții de la medicină au organizat un flashmob.

„În anul 2018, în Republica Moldova, peste 500 de persoane au apelat la suicid. Suicidul este una din cele 20 de cauze a mortalității. Prin acest flash mob, am vrut să demonstrăm că la orice problemă există o soluție. Fiecare persoană este ajutată de altă persoană. Viața este unică și trebuie trăită frumos”, a spus Silvia Ciubrei.

Șefa direcției comunicare de la USMF a precizat că studenții au reacționat pozitiv la ideea flash mobului. „Studenții cunosc problema suicidului ca fiind una a tinerilor. De aceea, ne-au ajutat să transpunem în practică flash mob, pentru a atrage atenția asupra fenomenului”, a spus Silvia Ciubrei.

Una dintre tinerele care au participat la flash mob este Mariana Brunchi, studentă în anul 6 la medicină generală. „Ne-am gândit că noi, studenții la medicină, luptăm pentru viață și am vrut să arătăm că suicidal nu este o cale. Celor care sunt în faza unei tentative de suicide le transmit să se adreseze centrelor de tineret, să caute ajutor în cercul de prieteni, să vină la noi, la studenții mediciniști, dacă nu au înțelegere în familie”, a spus Mariana Brunchi.

Din anul 2003, pe 10 septembrie este marcată Ziua mondială pentru prevenirea suicidului. Inițiativa aparține Asociației Internaționale pentru Prevenirea Suicidului și Organizației Mondiale a Sănătății.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării