main logo
1011

Fenomene meteo extreme în lume: 130 de tornade în SUA

O furtună puternică însoţită de ploaie torenţială a provocat inundaţii în centrul şi sudul Germaniei. Cele mai mari probleme sunt la poalele Alpilor, unde s-a scurs toată apa de pe versanţi.

Fenomene meteo extreme în lume: 130 de tornade în SUAFoto: gettyimages.com

Vremea are manifestări violente şi peste oceanul Atlantic. În Statele Unite au fost raportate peste 100 de tornade în ultimele zile. 50 de milioane de americani locuiesc în zonele afectate, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Ploile din ultimele zile au făcut ca râurile din Bavaria, dar şi din centrul Germaniei, să se reverse. 

La poalele Alpilor au căzut 180 de litri de precipitaţii pe metru pătrat în două zile. În urma lor au rămas străzi transformate în lacuri, drumuri şi căi ferate închise, subsoluri inundate.

În ţara vecină, Polonia, mai multe tornade au fost observate în aceeaşi zi. Imagini cu fenomenele filmate în câmp au fost postate pe reţelele sociale.

Fenomenele meteo extreme continuă în centrul Statelor Unite, unde au fost înregistrate 30 de tornade în doar 24 de ore. În ultimele cinci zile s-au adunat 130 de astfel de fenomene, potrivit Administraţiei americane a oceanelor şi atmosferei. 

11 oameni au fost răniţi după ce o furtună a lovit un circuit de curse. Din tribune n-a mai rămas decât un morman de fiare.

Şi ploile torenţiale au continuat în zone care deja se confruntau cu inundaţii. Echipele de salvatori din Oklahoma şi-au petrecut ultimele zile navigând cu bărcile pneumatice în căutarea sinistraţilor. Zeci de oameni luaţi de ape au avut nevoie de ajutorul lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării