29 iunie, 09:35
517
0
Femeie din Chișinău, arestată pentru exploatarea sexuală a unei tinere
29 iunie, 09:35
517
0

O femeie de 30 de ani, originară din Chișinău, învinuită de traficarea unei tinere din R. Moldova în Milano, Italia, a fost plasată în arest pentru 30 de zile prin decizia Judecătoriei Chișinău.

Foto: procuratura.md

Potrivit informației, învinuita și-a racolat victima în vârstă de 20 de ani prin ademeniri, precum că i-ar fi găsit un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrâni, pentru un salariu decent, transmite Știri.md.

Așa cum victima a fost crescută într-o familie social-vulnerabilă, într-un sat din raionul Cimișlia, aceasta a dat curs provocărilor.

La sosire în Milano, nu i-a fost acordat serviciul promis, iar după ce a fost lăsată fără surse de existență și situația a devenit critică, aceasta a fost exploatată sexual în scopuri comerciale.

Intențiile criminale au continuat și prin impunerea unei datorii pentru victimă, în contul cumpărării de către învinuită a biletelor avia spre Italia.

După aproximativ jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova, unde a denunțat infracțiunea.

Prin urmare, sub conducerea PCCOCS, recent învinuita a fost reținută de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției.

De menționat că traficanta nu este la primul conflict cu legea penală, așa cum ea în 2011 a fost condamnată pentru același tip de infracțiune, cu stabilirea pedepsei cu închisoare. Datorită faptului că avea copii minori cu vârsta de până la 8 ani, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost liberată de ispășirea pedepsei.

Potrivit legii penale, traficul de ființe umane comis de către o persoană care anterior a mai comis astfel de fapte, este pasibil de pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter