main logo
6198

Femeie cu cărucior, la un pas de a fi spulberată pe trecerea de pietoni

O femeie a fost la un pas de a fi călcată de un automobil, în timp ce traversa strada cu copilul în cărucior. Imaginile, filmate de camera de bord a unei mașini care se deplasa pe același drum, au fost postate într-un grup pentru șoferi de pe Facebook.

Femeie cu cărucior, la un pas de a fi spulberată pe trecerea de pietoniFoto: captură video

Potrivit martorului care a postat imaginile video, la volanul automobilul de model Mercedes, care era cât pe ce să calce pietonul, se afla o femeie, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Alți doi pietoni au fost nevoiți să grăbească pasul atunci când au văzut că mașina vine cu viteză spre ei.

Regulamentul circulației rutiere prevede că la trecerile de pietoni, șoferii sunt obligați să scadă viteza și să se asigure că pe carosabil nu sunt persoane care traversează strada în acel moment. Neacordarea priorității pietonilor se sancționează, în Moldova, cu amendă de 3 – 6 unități convenționale (150 – 300 lei) și 2 puncte de penalizare. 

În cazul în care conducătorul de vehicul încalcă regulile de circulaţie rutieră și drept urmare, cauzează vătămări corporale uşoare victimei, acesta va fi sancționat cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale (1.200 – 1.500 lei) și cu aplicarea a 6 puncte de penalizare. Iar în cazul în care conducătorul auto nu acordă prioritate pietonului și îl tamponează, cauzând o vătămare medie a integrității corporale, vătămare gravă sau decesul victimei, acesta poate fi sancționat cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Știri.md precizează că, potrivit datelor oficiale, în primele nouă luni ale anului curent, în Moldova s-au înregistrat 1.862 accidente rutiere, în care 185 de persoane au decedat, iar altele 2.194 au fost traumatizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării