main logo
803

Femeia care a fost bătută la protestul din Moscova, internată în spital

Daria Sosnovskaya, o femeie care a fost bătută la protestul de la Moscova de la acest sfârșit de săptămâna, a fost internată în spital, cu râni la cap, informează serviciul în limba rusă al postului nostru de radio.

Femeia care a fost bătută la protestul din Moscova, internată în spitalFoto: captură video

Tatiana Molokanova, una din avocatele femeii, a declarat postului nostru de radio că femeia a fost lovită după ce a fost arestată de către forțele de ordine, care au intervenit in forță, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că poliția a acționat „justificat” și a redus importanța protestelor care se desfășoară săptămânal și la care participă zeci de mii de oameni, atât în Moscova, cât și în alte orașe ale Rusiei. „Nu suntem de acord cu cei care spun că ceea ce se întâmplă este o criză politică”, a spus Peskov.

Înregistrarea video cu femeia lovita de forțele de ordine a fost răspândită pe rețelele de socializare și în ea se vede că femeia este împinsă spre o dubă, iar bărbații care o împing sunt în uniforme ale Gărzii Naționale Ruse. 

Aceasta garda a fost înființată de Vladimir Putin în 2016 pentru a acționa împotriva terorismului și crimei organizate. 

Garda este condusa de Viktor Zolotov, un fost oțelar, care a fost șeful serviciului de securitate al președintelui Rusiei între 2000 si 2013. Garda Naționala răspunde numai în fața președintelui Rusiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării