main logo
665

Familia Luizei Melencu, revoltată de informaţia că ar fi cerut despăgubiri

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani din localitatea olteană Dioşti dispărută la Caracal, a declarat că este falsă informaţia potrivit căreia familia ar fi cerut despăgubiri morale.

Familia Luizei, revoltată de informaţia că ar fi cerut despăgubiriFoto: adevarul.ro

Georgeta Melencu, mama fetei despre care se presupune că ar fi prima victimă ucisă de Gheorghe Dincă, s-a declarat revoltată de publicarea informaţiei că familia sa ar fi cerut despăgubiri de 300.000 euro şi că s-ar fi constituit parte civilă în dosarul instrumentat de DIICOT, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

„Nu este adevărat. Eu am văzut la televizor această informaţie şi am sunat să spun că nu este nimic adevărat. Noi nu cerem absolut nimic. 

Pe noi ne interesează banii, în situaţia asta?! Eu nu ştiu cine a aberat, noi chiar nu vrem să fim băgaţi în aberaţia asta, pentru că pe noi ne interesează copilul, viaţa copilului, nu banii“, a declarat, pentru „Adevărul“, Georgeta Melencu.  

Doar două apeluri telefonice   

Femeia a clarificat de asemenea un alt amănunt legat de anchetă, respectiv numărul apelurilor venite către familie după dispariţia Luizei. S-au primit, spune femeia, doar două apeluri, nu patru. 

Unul a fost în 15 aprilie, a doua zi după dispariţie, şi un altul în vinerea următoare, în 19 aprilie. Bunicul Luizei le-a menţionat anchetatorilor că apelurile au fost realizate de pe două numere diferite şi că, de asemenea, îşi aminteşte că erau şi voci diferite.  

În primul apel i se transmitea că Mihaela (pe Luiza o cheamă şi Mihaela, doar că membrii familiei nu-i spuneau astfel, ci Lulu) a plecat de acasă la insistenţele unei bune prietene, iar în cel de-al doilea o voce de bărbat în vârstă îi anunţa că „sunt bine copiii, sunt în Elveţia“, amănunte pe care bunicul Luizei le-a transmis din nou marţi, 6 august 2019, anchetatorilor, atunci când membrii familiei au fost audiaţi din nou, la luni bune de la ultima declaraţie solicitată acestora.   

Georgeta Melencu a mai menţionat că până la această dată familia nu a fost solicitată de anchetatori să recunoască anumite lucruri descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă. 

Miercuri, 7 august 2019, anchetatorii au ridicat, în schimb, de la domiciliul fetei, din localitatea Dioşti, mai multe lucruri personale ale acesteia, inclusiv obiecte de lenjerie intimă, o perie de păr şi încălţăminte purtată.   

Părinţii Alexandrei, audiaţi   

Despăgubiri nu doresc, la acest moment, nici părinţii Alexandrei Măceşanu, victima lui Gheorghe Dincă surprinsă vorbind la telefon şi care şi-ar fi găsit, la scurt timp, moartea din acest motiv. 

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, care îi reprezintă mediatic, a declarat că familia are nevoie, la acest moment, de răspunsuri în acest caz şi că viaţa copilei este nepreţuită.   

Cumpănaşu a dezvăluit şi care a fost obiectul audierii părinţilor Alexandrei, joi, 8 august 2019, la Caracal. 

„A trebuit să le transmită anchetatorilor parola de la telefonul Alexandrei, doi - să le clarifice de ce a fost portat numărul de telefon în zilele trecute de către părinţi, pentru că a fost portat numărul pe o altă cartelă. 

Al treilea aspect – dacă se constituie sau nu parte în procesul civil, dacă solicită despăgubiri“, a precizat Cumpănaşu, menţionând că părinţii Alexandrei au realizat portarea la operatorul de telefonie mobilă după ce au discutat cu colegii Alexandrei, cei care au refăcut, astfel, traseul fetei, pe baza datelor din telefon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării