main logo
1087

Fabrică clandestină de țigări în Polonia: 5 moldoveni, reținuți

O grupare infracțională, formată din cetățeni moldoveni, ucraineni și polonezi, specializată în contrafacerea și comercializarea țigaretelor, a fost destructurată de oamenii legii.

Fabrică clandestină de țigări în Polonia: 5 moldoveni, reținuțiFabrică clandestină de țigări, în Polonia. 5 moldoveni implicați

În urma operațiunii internaționale comune,14 persoane au fost reținute, dintre care 5 moldoveni și 9 ucraineni, transmite Știri.md

Potrivit datelor, la 26 noiembrie curent, în baza informațiilor furnizate de procurorii PCCOCS, polițiștii au confiscat în localitatea Gierlachowo din Polonia o fabrică clandestină de producere a țigărilor, sute de mii de pachete de ţigări contrafăcute și tone de tutun care urma să fie procesat.

În rezultatul perchezițiilor, forțele de ordine din Polonia, cu participarea reprezentanților din Moldova, au depistat și ridicat circa 13 tone de tutun, 13 milioane de țigarete, în valoare de peste 2 milioane de euro, materiale utilizate la împachetarea acestora (carton, peliculă), înscrisuri de ciornă unde era indicată perioada de producere și numărul de țigarete produse, precum și utilaj tehnic.

Totodată, pe teritoriul respectiv au mai fost depistate două unități de transport (camioane) în care se aflau țigarete pregătite pentru a fi transportate către beneficiari.

În urma unor cercetări, s-a stabilit că în activitatea infracțională moldovenii aveau rolul de a racola persoane pentru munca clandestină, facilitau perfectarea actelor necesare, cu ulterioara transportare a persoanelor în Polonia. 

Aici, persoanele racolate erau întâlnite de către făptuitori polonezi, care le deposedau de telefoanele mobile, pentru a nu fi cunoscut traseul și poziționarea fabricii clandestine.

Muncitorii activau în două schimburi a câte 12 ore. Astfel, pe parcursul a 24 de ore se produceau în jur de 2 milioane de țigarete.

Cazul este în continuare cercetat. Persoanele vinovate riscă închisoare de până la 10 ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării