main logo
872

Fabrică clandestină de producerea țigaretelor în Bulgaria. Un moldovean, reținut

O grupare internațională, formată din cetăţeni moldoveni, ucraineni, polonezi și bulgari, care era specializată în fabricarea ţigaretelor la fabrici clandestine amplasate în diferite ţări europene, a fost deconspirată.

Producerea ilegală a țigaretelor în Bulgaria. Un moldovean, reținutFoto: politia.md

Potrivit anchetei, în luna noiembrie 2018, în localitatea Gierlachowo, Polonia, a fost identificată o fabrică clandestină de fabricarea ţigaretelor, unde au fost reţinute şi arestate 14 persoane dintre care 5 moldoveni și 9 ucraineni, care se află și în prezent în stare de arest, transmite Știri.md

În urma operaţiunii demarate au fost confiscate sute de mii de pachete de ţigări contrafăcute și tone de tutun, precum și utilaj tehnic.

Procurorii au continuat documentarea activității criminale şi au identificat o nouă locaţie unde membrii grupării criminale instalau o altă linie clandestină pentru fabricarea ţigaretelor contrafăcute, de această dată în Republica Bulgară, în imediată apropiere de satul Trud, regiunea Plovdiv.

Prin urmare, aici au fost reținute 12 persoane, dintre care un moldovean, 4 bulgari și 7 ucraineni. De menţionat că gruparea acționa în conspirație extremă, lucrătorii nu părăseau zona, iar accesul la atelier era limitat și controlat. 

Potrivit datelor preliminare, aceasta este cea mai mare fabrică ilegală de producere a țigaretelor deconspirată până acum pe teritoriul Bulgariei, iar daunele aduse trezoreriei statului bulgar, se ridică la aproape 20 milioane de euro pe lună. Lunar se produceau câte 6.000 cutii de țigări contrafăcute sub mărcile „Mura“ și „Royal“.

Totodată, în apropiere de fabrică a fost deconspirat și un atelier mai mic, deschis în satul Rajevo Konare, unde se efectuau operațiunile de tăiere a tutunului, având și un tunel de evacuare special. 

În cursul operațiunii a fost reținută și o remorcă încărcată cu țigări în valoare de 1,5 milioane de leva, gata pentru transport, iar în fabrică au mai fost găsite țigări de peste 1 milion de leva.

Pentru moment se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului criminal. Făptuitorii riscă închisoare de până la 12 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării