5415
1
Explozie în Chișinău: Arde o substație electrică lângă o benzinărie
5415
1

Substația electrică a Regiei Transport Electric Chișinău, care alimentează strada Uzinelor și Voluntarilor din sectorul Ciocana a luat foc în seara zilei de 12 iunie.

Furnizarea energiei electrice și respectiv, circulația troleibuzelor în zonă a fost sistată, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Solicitat de IPN, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a declarat că circulația troleibuzelor a fost reluată în aproximativ două ore, după lichidarea incendiului. 

Firele au fost conectate la o altă stație. Specialiștii urmează astăzi, 13 iunie, să examineze cauzele producerii incendiului și să se expună. 

Dorin Ciornîi crede că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit, pentru că substația este veche, datând încă din anul 1972.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că la fața locului au fost direcționate două echipaje de pompieri pentru a lichida incendiul. 

Intervenția pompierilor nu a fost una simplă întrucât a fost nevoie să aștepte până va fi deconectată energia electrică în zonă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter