main logo
871

Explozia mortală: La ce etapă se află lucrările de reparație

Lucrările de reparație a blocului din sectorul Râșcani, distrus de explozie sunt la etapa de finalizare.

Explozia mortală: La ce etapă se află lucrările de reparație

Astfel, primarul  general interimar, Ruslan Codreanu, însoțit de viceprimarul de ramură, Nistor Grozavu, au verificat starea lucrărilor de reabilitare a blocului, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis de Primărie, au fost inspectate scara, ascensoare, locuri de uz comun, interiorul locuințelor învecinate razei exploziei cât și cele 10 apartamente afectate de deflagrație.

În context, primarul general a dat asigurări că reparația celor 10 apartamente este executată calitativ, cu recepționarea (la cheie) de către proprietari. 

Ruslan Codreanu a precizat că municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare, distribuite direct locatarilor, din mijloacele Fondului de rezervă al municipiului Chișinău.

Menționăm că antreprenorul a motivat deplasarea termenului prevăzut pentru reabilitarea locuințelor prin faptul că la selectarea materialelor de finisare și tâmplării, s-a ținut cont de doleanțele oamenilor.

Municipalitatea a alocat inițial 10 milioane lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozie din bd. Moscova. Pe parcurs au mai fost alocate circa 3 milioane de lei pentru achiziționarea unui ascensor marfar nou și lucrări de finisaj în apartamente.

Tragedia a avut loc în noaptea dintre 6 și 7 octombrie. Cinci persoane au decedat, inclusiv și un copil. 

Explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze de la aragaz. Cauza penală a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării