main logo
509

Explicația unui polonez prins cu două permise false la Giurgiulești

Un cetățean al Poloniei este cercetat pentru prezentarea la controlul de frontieră a două permise de conducere false, care ar fi eliberate unul de autoritățile de drept ale Marii Britanie și celălalt polonez.

Explicația unui polonez prins cu două permise false la GiurgiuleștiFoto: border.gov.md

Pe sensul de intrare în țară, în punctul de trecere Giurgiulești – Reni, s-a apropiat un grup de motocicliști pentru a le fi autorizată traversarea în scop turistic, transmite Știri.md

La ghidonul unei motociclete de model BMW se afla un cetățean al Poloniei. Fiindu-i solicitat să prezinte actele ce atestă dreptul de a conduce mijlocul de transport, ultimul a oferit un permis de conducere caracteristic celor eliberate de instituția de drept din Anglia. 

În timpul verificării, au apărut suspiciuni referitor la autenticitatea actului. Conducătorul auto a mai prezentat un alt permis de conducere de tip vechi, care ar fi eliberat de către autoritatea Poloneză. Cu ajutorul tehnicii din dotare și acesta s-a constatat a fi neveridic. 

Fiind, audiat motociclistul a spus că unul dintre documente l-a procurat de la un magazin specializat de suvenire din Polonia, iar celălalt l-a confecționat singur utilizând o imprimantă color.

Actele în cauză au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările.

Conducătorul motocicletei a fost înlăturat de la ghidonul motocicletei continuându-și deplasarea în calitate de pasager, conducerea motocicletei fiind preluată de un prieten de-al său din grupul de motocicliști care poseda actul necesar autentic ce atestă dreptul de conducere a motocicletelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării