main logo
663

Explicația unui moldovean pornit în Belgia cu act fals în încălțăminte

Trei permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile naționale, au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în timpul controlului de frontieră.

Explicația unui moldovean pornit în Belgia cu act fals în încălțăminteExplicația unui moldovean pornit în Belgia cu act fals în încălțăminte

Incidentele s-au înregistrat ieri, 7 mai, în punctele de trecere Sculeni și Leușeni, transmite Știri.md

Pentru autorizarea ieșirii din țară la linia de control s-a apropiat un Mercedes C 220 cu plăcuțele de înmatriculare belgiene. În setul de documente prezentate de către șofer se afla și permisul de conducere, asupra căruia s-a depistat lipsa elementelor de protecție. Astfel că, polițistul de frontieră au aplicat un control suplimentar atât șoferului cât și pasagerului aflat în automobil.

Ca urmare, pasagerul din raionul Sîngerei a scos din încălțăminte un alt permis de conducere moldovenesc fals, emis pe numele unei alte persoane.

Audiați, tinerii au comunicat că nu cunosc despre falsul actelor, afirmând că aveau intenția de a le utiliza pe teritoriul Belgiei.

Al treilea document neveridic a fost identificat în punctul de trecere Leușeni la un moldovean în vârstă de 33 de ani. Permisul de conducere a fost observat în învelitoarea pașaportului oferit pentru legitimare. 

Interogat, bărbatul a comunicat că și l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 500 de euro, acum un an. Nu l-a folosit niciodată, susține acesta, pentru că intuia că este fals datorită indicilor neclari.

Actele au fost transmise către laborator pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Moldovenii și-au continuat călătoria nu înainte de a semna procesele verbale în care sunt vizați pentru faptele comise.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării