main logo
463

Ex-directorul filialei unei bănci, în judecată. Ce pedeapsă dură riscă

Cauza penala a ex-directorului filialei Dondușeni a unei bănci comerciale a fost expediată în judecată.

Ex-directorul filialei unei bănci, în judecată. Ce pedeapsă dură riscăEx-directorul filialei unei bănci, în judecată. Ce pedeapsă dură riscă

Bărbatul este învinuit pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu și însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord a țării, transmite Știri.md

Procurorii anticorupție au pornit și cercetat mai multe cauze penale pe faptul delapidării și însușirii mijloacelor financiare, în sumă totală de 1.893.955,16 lei, de la filiala băncii comerciale, de către persoane ce reprezintă conducerea băncii, cauze care au fost conexate într-o procedură unică.

Învinuitul a fost reținut pe 23 octombrie a anului curent, iar la moment nu are dreptul de a părăsi țara. În cadrul urmăririi penale aceasta nu și-a recunoscut vinovăția.

Totodată, procurorii anticorupție au sesizat Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA pentru identificarea mijloacelor bănești sustrase și recuperarea prejudiciului cauzat, fiind recuperate în acest sens bunuri în valoare totală de 1.063.255,5 lei.

Ex-directorul filialei băncii riscă o pedeapsă cu amendă de la 25.000 de lei până la 1.000.000 de lei sau cu închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării