main logo
860

Evaziune de 30 milioane de lei: 18 persoane au fost reținute

Oamenii legii au destructurat un grup criminal din 18 persoane, care urmărind un scop de profit, procurau produse agricole de la persoane fizice și juridice și nereflectând tranzacțiile în evidență contabilă și fiscală au prejudiciat bugetul de stat cu 29.486.111 lei.

Evaziune de 30 milioane de lei: 18 persoane au fost reținute18 persoane, reținute pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Procurorii au mai stabilit că, învinuiții, știind cu certitudine, că dețin ilicit producție agricolă în sumă de 92.216.820 lei, în scop de a legaliza marfa procurată fără documente contabile, au creat o schema criminală, transmite Știri.md.

Astfel, prin persoane juridice și fizice interpuse au extras din terminale bancare bani în sumă de 91.371.350 lei.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit faptul că fiecare membru al grupului criminal organizat avea rolul său prestabilit. Unii învinuiți aveau rolul de achiziționare a produselor agricole fără acte de proveniență, transmiteau informația despre tranzacțiile efectuate și primeau mijloace bănești lichefiate pentru achitarea cu producătorii agricoli.

Alți membri ai grupului criminal organizat primeau informația cu privire la produse agricole procurate fără documente contabile, în baza cărora întocmeau acte contabile fictive, cu scop de a legaliza marfa procurată și a extrage mijloace bănești în numerar din terminale bancare.

Urmărind scopul recuperării prejudiciului la solicitarea procurorilor, instanța de judecată a dispus sechestrarea în beneficiul statului a bunurilor, obținute în rezultatul comiterii infracțiunilor în sumă de peste 12 milioane de lei.

Astfel de către procurori au fost remise în instanța de judecată 18 persoane fizice și 4 persoane juridice, învinuite în comiterea infracţiunilor.

Învinuiții riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării