main logo
1538

Elevii unei școli din Capitală nu pot susține examenul din cauza ploii

Ploaia din primele ore ale dimineții a făcut ravagii în Chișinău. Cel mai afectat a fost sectorul Buiucani, unde mai multe adrese au fost inundate.

Elevii unei școli din Capitală nu pot susține examenul din cauza ploiiFoto: facebook.com

Etajul tehnic al unui bloc locativ de pe strada Alba Iulia a fost inundat, iar apa a pătruns în câteva apartamente, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

De asemenea, subsolurile din două grădinițe din sectorul Buiucani, nr.164 și nr.183, au fost inundate.

La gimnaziul 86, unde astăzi, 3 iunie, urmează să aibă loc primul examen de absolvire, într-un cartier nu este curent electric, iar pretorul Vadim Brânzaniuc a declarat că nici până la momentul actual nu este lumină.

„Pe strada Ion Creangă antreprenorul va interveni, deoarece în urma ploii piatra a fost împrăștiată tot drumul. Din străzi, cea mai afectată este strada Cornului, unde transportul nu poate circula din cauza apei. Avem strada Calea Ieșilor, unde din cauza apei acumulate este sistată circulația transportului public”, a declarat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Sectoarele Centru, Botanica și Ciocana ale Capitalei au fost afectate mai puțin. S-au înregistrat doar câteva surpări la gurile de canalizare.

Iar în sectorul Râșcani mai multe străzi au fost înnămolite în urma ploii.

„Cel mai mult a fost înnămolit o suprafață de câteva sute de metri, unde a avut de suferit și un autoturism ce a fost parcat. Apa s-a scurs, iar acum trebuie să curățim zona”, a declarat Mereacre.

În ceea ce privește transportul public, din cauza apei acumulate pe unele străzi, mai multe troleibuze au fost nevoite să-și modifice traseul.

Iar de la ora 05:00 până la 06:30, pe strada Muncești au fost blocate cinci troleibuze. Din cauza unui fulger, în primele ore ale dimineții, pe strada Mitropolit Dosoftei a fost deconectată energia electrică.

„De la 06:30 până la 07:40 pe strada Calea Ieșilor troleibuzele nu au mers până la capăt de linie, au fost redirecționate, iar 7 unități au fost blocate”, a declarat șeful RTEC, Dorin Ciornîi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării