22 mai, 16:35
614
0
Droguri livrate online direct din penitenciar: 5 suspecți, reținuți
22 mai, 16:35
614
0

Cinci persoane din Chișinău, printre care și un deținut al Penitenciarului nr.13 au fost reținute pentru trafic de droguri.

Foto: politia.md

Pe acest caz au fost efectuate mai multe percheziții, iar drept rezultat forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe categorii de droguri cu valoare de peste 200.000 de lei, precum și alte obiecte utilizate în activitatea criminală a grupului, transmite Știri.md

Liderul grupării, un bărbat de 32 de ani, la moment își ispășește pedeapsa penală în penitenciarul nr. 13 din mun. Chișinău, fiind condamnat la privațiune de libertate până în anul 2036.

Potrivit informațiilor, el dirija activitatea celorlalți membri ai grupării prin intermediul unui telefon cu acces la internet. 

Totodată, el gestiona activitatea magazinelor online prin aplicați de comunicare „Telegram”, efectua tranzacții cu bani, primea informația despre locul plasării drogurilor. În urma percheziției în celula acestuia a fost depistat și ridicat telefonul mobil de pe care comunica.

Ceilalți 4 membri ai grupării s-au dovedit a fi doi bărbați și două femei. Una dintre femei de 33 ani se cercetează în stare de libertate, având doi copii minori la întreținere, iar ceilalți trei bărbați, cu vârstele de 28 și 33 de ani, au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore. 

După aplicarea arestului, aceștia se vor afla în custodia statului încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor. 

Pentru fapta de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter