main logo
476

Droguri de 60.000 de lei, aduse spre vânzare de un ucrainean la Soroca

Un bărbat din Ucraina, care introducea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova droguri de tip marijuană pentru comercializare, a fost reținut de oamenii legii.

Droguri de 60.000 de lei, aduse spre vânzare de un ucrainean la SorocaFoto: politia.md

Astfel, polițiștii au acumulat informații referitor la un ucrainean, în vârsta de 54 de ani, care periodic traversează hotarul R. Moldova și transportă droguri pentru ulterioara comercializare în raionul Soroca, transmite Știri.md.

Drogurile erau camuflate în mod specific pentru a nu fi detectate la traversarea hotarului prin punctul vamal, utilizând în acest sens automobilul personal dotat cu ascunziș.

La data de 4 octombrie 2019, având informația precum că persoana intenționează să transporte o altă cantitate de droguri, polițiștii și procurorii din Soroca au efectuat acțiuni de urmărire penală și au reținut suspectul. 

Asupra lui, polițiștii au depistat două pungi în care se afla o masă vegetală cu miros specific asemănătoare cu marijuana, în cantitate totală de aproximativ 1.500 gr. 

În cadrul audierii, bănuitul și-a recunoscut vina, ulterior s-a constatat că acesta a transportat drogurile din Ucraina pe teritoriul R. Moldova, prin punctul de trecere Țechinovca – Soroca, cu scop de realizare.  

Drogurile urmau să fie vândute la Soroca, iar valoarea aproximativă constituie circa 60.000 de lei. 

Bărbatul a fost arestat pe un termen de 20 de zile.  

Pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, suspectul riscă închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru „Contrabandă” până la 2 ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării