1 032
1
Droguri de 300.000 de lei, vândute pe Telegram: 5 tineri, reținuți
1 032
1

5 tineri din Chișinău cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unui magazin online amplasat pe platforma de comunicare Telegram.

Foto: politiacapitalei.md

Potrivit informațiilor, bănuiții, prin intermediul aplicației Telegram, comercializau droguri de tip "Amfetamină”, "PVP’’, "Mefidrona”, "Extazy” și "Marijuana”, transmite Știri.md.

Aceștia aveau rolurile bine împărțite în acest proces de comercializare a drogurilor cum ar fi: împachetarea, distribuirea și realizarea acestora.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, trei tineri au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Totodată în cadrul acțiunilor procesual-penale, aceștia au arătat locurile unde anterior au ascuns pliculețele cu droguri destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate pe teritoriul capitalei.

În total de către forțele de ordine au fost ridicate 14 pachețele. Ulterior forțele de ordine au mai reținut doi tineri implicați în comercializarea drogurilor.

Toate pliculețele cu droguri depistate de polițiști au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 300.000 lei.

În acest context a fost inițiată o cauză penală.

Astfel, 3 dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, 1 tânăr a fost plasat în arest la domiciliu și 1 plasat sub control judiciar. Aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter