main logo
502

Droguri de 300.000 de lei, confiscate de Poliție. Ce riscă 4 tineri

Un grup din 4 membri, cu vârstele cuprinse între 20 ani și 36 ani, originari din raioanele Orhei, Ștefan Vodă și din Chișinău, care au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor prin intermediul a unui “magazin” online, a fost deconspirat.

Droguri de 300.000 de lei, confiscate de Poliție. Ce riscă 4 tineriFoto: politiacapitalei.md

Potrivit oamenii legii, grupul a fost filat pe parcursul a 3 luni, transmite Știri.md

Fiecare dintre membri avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor. Astfel, administratorul magazinului online se ocupa de administrarea magazinului, iar ceilalți membri nemijlocit cu asigurarea magazinului cu droguri și distribuia stupefiantele ambalate pe teritoriul Capitalei.

Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia Telegram, iar administratorul primind dovada de plată expedia locația și descrierea corespunzătoare pentru ca aceștia să poată ridica drogurile.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori, la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate 1,500 kg de substanţă narcotică de tip Hidroponică, 100 pastile Ecstazy, 50 gr de substanţă narcotică cocaină, 300 gr. de substanţă narcotică Amfetamină, 2 cântare electronice, 3 telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, mijloace bănești în sumă de 10.000 obținuți în urma realizării drogurilor, carduri bancare, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor. 

La fel, în cadrul măsurilor speciale de investigaţie, au fost depistate şi ridicate 16 pacheţele, amplasate în ascunzişuri pe adrese diferite.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 300.000 de lei.

Suspecții au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, însă riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării