284
0
Droguri de 250.000 de lei, confiscate de poliție. Ce riscă 5 tineri
284
0

Cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 17 și 33 de ani, originari din Chișinău și Ialoveni, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de cultivarea și punerea în circulație a drogurilor (marijuana hidroponică) în proporții deosebit de mari.

Foto: agora.md

Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a stabilit că suspecții comercializau narcoticele printr-o schemă conspirată și anume prin intermediul magazinelor online, transmite Știri.md

Astfel, cumpărătorul și realizatorul nu aveau contact direct, iar banii erau achitați prin intermediul diferitor servicii de plată electronice, pe conturi create de către membrii grupului. Ulterior, pentru a pierde urma banilor, aceștia procurau monede digitale "Bitcoin” și deja le realizau în mediul online pentru a obține mijloace bănești din aceștia.

În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au acumulat probe care confirmau faptul că la domiciliul figuranților, atât în mijloacele de transport ale acestora, cât și la domiciliile rudelor apropiate și prietenilor acestora sunt cultivate și păstrate substanțe stupefiante de tip marijuana.

La fel, au fost efectuate 11 percheziții la domiciliile și mijloacele de transport a suspecților de unde au fost depistate și ridicate substanțe stupefiante de origine vegetală, mijloace bănești provenite din activitatea infracțională, carduri bancare și dispozitive tehnice, folosite în scopuri infracționale.

Astfel, au fost scoase din circuit, de pe piața neagră 1,2 kg de marijuana hidroponică, în valoare de 250.000 de lei și peste 400 de plante de cânepă, la fel fiind stabilite mijloace bănești obținute pe cale ilegală.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Citește și
article image
Un tânăr care ar fi vândut droguri, filmat cum e pus la...
0
213
article image
Pericolul la care sunt expuşi copii care stau prea mult la...
0
338
article image
Un bărbat din Criuleni creștea marijuana în propria grădină
0
138
article image
Tragedie la Hâncești: Doi copii, orfani după ce mama lor...
0
12244