main logo
472

Droguri de 1 milion de lei, depistate de poliție. Doi bărbați, arestaţi

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin și cetățenia Bulgariei, au fost reținuți într-un oraș bulgar fiind suspectați de producerea și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

Droguri de 1 milion de lei, depistate de poliție. Doi bărbați, arestaţiDroguri de 1 milion de lei, depistate de poliție. Doi bărbați, arestaţi

Potrivit oamenilor legii, suspecții fac parte dintr-un grup care este parte a unei rețele criminale internaționale. Drogurile, produse în Bulgaria, erau comercializate pe piața tenebră din statele Uniunii Europene. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Sergiu Petrușca, procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Penale, a declarat că activitatea grupului transnațional a fost documentat pe parcursul a mai multe luni. S-a stabilit că substanțele narcotice erau obținute din cânepă crescută în condiții speciale, cu efect psihotrop mai puternic decât cânepa obișnuită. Oamenii legii au depistat zeci de kilograme de droguri, valoarea cărora este estimată pe piața neagră la circa 1,3 milioane de lei.

Gheorghe Cigoreanu, șef Secție a Inspectoratului Național de Investigații, a menționat că din grupul infracțional fac parte și bulgari, însă majoritatea sunt cetățeni moldoveni, care dețin și cetățenie bulgară, dar și românească. Aceștia ar fi amenajat într-o locuință dintr-un oraș bulgar un laborator clandestin, unde produceau droguri. 

Pe lângă substanțele narcotice și utilajul pentru producerea acestora, oamenii legii au mai depistat și un automobil, care avea un ascunziș în care se presupune că erau transportate drogurile.

Ca urmare a investigațiilor, organele de drept din Bulgaria au reținut doi moldoveni, de 39 și 48 de ani. Acțiunile operative continuă. Suspecții, care sunt cercetați în Bulgaria, riscă de la 5 până la 15 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării