main logo
607

Drochia: 38 de oameni, internați din cauza intoxicației alimentare

De la masa de pomenire, la spital. 38 de oameni, printre care 7 copii, au fost internați, după ce au consumat bucate, pregătite într-un local din Drochia.

Drochia: 38 de oameni, internați din cauza intoxicației alimentare

Cei de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au prelevat probe și urmează să stabilească motivul intoxicațiilor, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

„Am stat puțin la masă. Nu am observat nimic, parcă la prima vedere a fost tot gustos. Nu poți învinui pe nimeni. M-a prins a ameți capul.”

Bucatele au fost pregătite într-o cafenea din Drochia, după care au fost duse la casa de cultură din satul Holoșnița, din Soroca, unde a avut loc masa de pomenire. Oamenii spun că mâncarea părea proaspătă. Primele simptome au apărut abia a doua zi. 

„Am fost la praznic și când am venit tot. Pe la ora 4, febra s-a ridicat și burta și picioarele, tot mi-o luat. A fost tare bine și când colo uite cu ce s-a terminat. Fel de fel de mâncăruri, de toate am gustat. Și străini de prin alte părți tot stau în spital, în Drochia, prin Tepilova. Doamne Ferește.”

38 de persoane, printre care 7 copii, au avut nevoie de ajutorul medicilor și au ajuns la spitalele din Drochia, Soroca și Florești. 

„Starea bolnavilor este de gravitate medie. Toți au acuzat temperatura...dureri în epigastru. Starea pacienților după acordarea ajutorului medical se îmbunătățește”, a declarat Vladimir Guțu, șeful direcției Centrul de Sănătate Publică din Soroca.

Între timp, specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au preluat probe din produsele alimentare, pentru a depista cauza intoxicațiilor. Până vor fi gata rezultatele, activitatea localului, unde au fost pregătite bucatele, a fost sistată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării