5701
2
Drama unei familii care a rămas fără casă din cauza la 1.000 de lei
5701
2

Apartamentul unei familii din Băcioi, mun. Chișinău, despre care ZdG a scris recent că a fost vândut de un executor judecătoresc, printr-o licitație obscură, fostului său cumnat, la un preț de doar 6 mii de euro, a fost revândut.

Foto: ZdG.md

Noul proprietar somează familia de la Băcioi să părăsească locuința, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Nina Maidan locuiește, din 2013, împreună cu familia sa, într-un apartament de 46 m.p. din comuna Băcioi, municipiul Chișinău. A lucrat mai mult timp în Italia, iar soțul ei a muncit în domeniul construcțiilor. 

În 2013, aceștia au vândut gospodăria dintr-o localitate din raionul Cantemir, iar din banii agonisiți o viață au trecut cu traiul mai aproape de Chișinău, acolo unde fiul lor, Artur, își făcea studiile.

În 2015, părinții au decis să-i doneze acestuia apartamentul, astfel că locuința a fost înregistrată pe numele tânărului care tocmai atinsese vârsta majoratului.

Doi ani mai târziu, pe când Artur Maidan avea 20 de ani, s-a implicat, fără să înțeleagă consecințele, în obținerea unui credit în valoare de 30 de mii de lei de către un bărbat pe care-l cunoscuse recent. 

Pentru suma de 1.000 de lei, tânărul a acceptat să fie garant în contractul de împrumut, iar pentru că cel care a luat banii nu a întors datoria și nici nu avea bunuri înregistrate pe numele său, instituția financiară și-a recuperat datoria punând sechestru pe apartamentul acestuia, primit cu titlu de donație de la părinți.

Locuința, cumpărată de familia din Băcioi în 2013 cu peste 20 de mii de euro, a fost vândută în februarie 2019, în urma unei licitații, de către executorul judecătoresc George Boțan pentru doar 119 mii de lei, echivalentul a aproximativ 6 mii de euro. Executorul a vândut apartamentul către fostul său cumnat, despre care ZdG a scris anterior că a obținut, prin proceduri similare, și alte bunuri din capitală.

Peste numai două săptămâni de la înregistrarea apartamentului pe numele său, Gheorghe Rață, fostul cumnat al executorului care a organizat licitația, a revândut bunul imobil unui oarecare Mihail Dănilă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter