main logo
307

Două incendii la o gunoiște din Vulcănești. Unul, provocat intenționat

Pompierii din Vulcănești au stins, în ultimele zile, două incendii, care au izbucnit la o gunoiște. Preliminar, gunoiul ar fi fost incendiat intenționat.

Două incendii la o gunoiște din Vulcănești. Unul, provocat intenționatFoto: gagauziainfo.md

Pompierii au ajuns la astfel de concluzie, deoarece, în cel de-al doilea caz, incendiul avea cinci focare, transmite Știri.md cu referire la echipa.md

Șeful Inspectoratului Pentru Situații de Urgență din Găgăuzia, Mihail Popa, a declarat, pentru gagauzinfo.md, că, în ultimele 10 zile, pompierii au intervenit la două incendii la acea gunoiște.

„Primul incendiu a avut loc pe 22 august. Atunci era un singur focar. Probabil că focul a izbucnit de la sine. Însă, a doua oară, în data de întâi septembrie, acolo mai erau încă cinci focare ale incendiului, cu excepția acelui deja existent. Două la o margine de gunoiște, două în mijloc, și două în celălalt capăt. Cinci focare de incendiu nu au cum să izbucnească concomitent, de la sine”, a spus Popa.

„Aceasta a fost o incendiere intenționată. Cui îi pare interesant să dea foc gunoișții pentru ca oamenii să se otrăvească cu fum – aceasta este o întrebare pentru poliție. Forțele de ordine tot au fost la fața locului. Noi stingeam incendiul cu patru autospeciale. L-am stins pe jumătate, apoi s-a defectat buldozerul, iar fără el nu mai are niciun sens să stingem”,  a mai adăugat Popa.

În total, pentru stingerea flăcărilor, pompierii au utilizat 210 tone de apă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării