1358
0
Două avioane au fost aproape de a se ciocni în spațiul aerian al Moldovei
1358
0

O aeronavă a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, și un avion de mici dimensiuni au fost aproape de o coliziune în aer, pe 23 iunie.

 Potrivit lui Eugen Sajin, angajat al companiei MoldAtsa, incidentul este trecut sub tăcere de reprezentanții MoldAtsa și ai Autorității Aeronautice Civile, transmite  Știri.md cu referire la IPN.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Sajin, angajat al MoldAtsa, spune că angajații companiei se tem să raporteze astfel de incidente și acuză compania de faptul că după ancheta asupra incidentului nu s-a schimbat nimic. 

„După incident ce credeți, care a fost concluzia? au fost revizuite procedurile? A fost îmbunătățit echipamentul? a fost suplinit personalul? S-au creat mecanisme de protecție? NU”, scrie Eugen Sajin în postare.

Detalii despre eveniment au fost oferite de o sursă anonimă din cadrul MoldAtsa, care a declarat pentru postul TV8 că în acel moment lucrau doar 9 controlori ai navigației, în loc de 15, iar dispecerul responsabil de avion, fiind extrem de obosit, a uitat să verifice situația de pe traiectoria avionului de pasageri. 

„În acel moment, de pe aerodromul Vadul lui Vodă a decolat un AN2, cu parașutiști. Ulterior, aeronava de pasageri a trecut pe sub AN2, la distanța de 10-15 metri. 

Astfel, traiectoriile celor două avioane s-au intersectat”, relatează sursa citată, care mai menționează că accidentul nu s-a produs din cauză că viteza AN2  este una redusă și avionul are nevoie de 30 de minute să ajungă la înălțimea de 1.000 de metri.

Citește și
article image
Top 5 profesii online moderne care pot fi găsite în Moldova
0
387
article image
Ofertă specială pentru un apartament în complexul Casa...
0
309
article image
Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a...
8
5824
article image
Un reprezentant din turism: Ne gândim să aducem medici din...
0
262