main logo
591

Dosarul mitei pentru judecători: Încă doi figuranți rămân în arest

Avocata învinuită în dosarul „mitei pentru judecători” rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Persoanei fizice figurante în același dosar i-a fost prelungit arestul preventiv cu încă 30 de zile, în Penitenciarul Nr. 16.

Dosarul mitei pentru judecători: Încă doi figuranți rămân în arestDosarul mitei pentru judecători: Încă doi figuranți rămân în arest

Zece persoane – cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și încă o persoană fizică – au fost reținute pe 23 octombrie, transmite Știri.md cu referire la IPN

Judecătorii sunt învinuiți că au pretins și primit sume de bani pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești. Iar medicul și cealaltă persoană fizică erau cei în interesul cărora urmau să fie emise deciziile favorabile.

În privința a doi dintre judecători instanța s-a expus săptămâna trecută, prelungindu-le arestul preventiv cu încă 20 de zile. Luni, 19 noiembrie, instanța a decis că alți doi dintre magistrați rămân în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, iar încă unul – în arest preventiv, în izolatorul CNA, încă 30 de zile. 

Asistentului judiciar i-a fost prelungit arestul preventiv, în Penitenciarul Nr.13, pentru încă 30 de zile. Marți, 20 noiembrie, instanță a decis prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile și pentru procurorul învinuit în dosar. Medicul rămâne în arest în Penitenciarul Nr. 13 încă 25 de zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării