441
1
Dosarul Ghenciu: Colonelul SPIA a scăpat a doua oară de arest preventiv
441
1

Colonelul Ruslan Ghenciu, șef de direcție în cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a Ministerului de Interne (SPIA), învinuit într-un dosar de corupție, rămâne în continuare în libertate.

Foto: anticoruptie.md

Curtea de Apel Chișinău a anulat, luni seara, decizia Judecătoriei Chișinău de săptămâna trecută privind plasarea lui Ghenciu în arest preventiv, pe un termen de 30 de zile, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md

Instanța de apel a respins argumentele procurorei Anticorupție, Victoria Furtună, care a solicitat schimbarea măsurii preventive, din control judiciar în arest preventiv, pe motiv că învinuitul ar fi influențat martorii.

Ruslan Ghenciu a respins acuzațiile, lansate de Furtună, invocând că dosarul i-ar fi fost fabricat de procurori, după ce a investigat mai multe cazuri de corupție, cu implicarea unor ofițeri de rang înalt din Poliție.

Amintim că, Ruslan Ghenciu a fost reținut, în luna martie, fiind învinuit că ar fi primit mită de 1.000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, pentru ca acesta să evite răspunderea penală. Într-un alt caz, Ghenciu este suspectat că ar fi făcut presiuni asupra unui polițist, pentru a-l determina să nu întocmească un proces verbal pe numele unui șofer, care a încălcat regulile de circulație.

Ruslan Ghenciu a declarat pentru Anticorupție.md că dosarul i-ar fi fost fabricat de procurori la comandă, pentru a-l înlătura de la investigarea unor cazuri de corupție, în care figurează nume sonore din organele de drept. Ghenciu a precizat că este acuzat de îmbogățire ilicită din cauza a trei apartamente înregistrate pe numele bunicii sale. Polițistul a declarat că imobilele nu-i aparțin, au fost lăsate gaj în contul unor datorii și au fost înregistrate pe numele bunicii sale, la dorința creditorilor.

Anterior, numele lui Ruslan Ghenciu a figurat în câteva dosare penale, dar a reușit să scape de acestea. În 2004, în timp ce se afla în funcția de șef al Poliției criminale din sectorul Râșcani al Capitalei, Ghenciu ar fi pretins 12.000 de euro de la un om de afaceri, după ce i-a pornit dosar penal pentru posesie de droguri. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter