main logo
786

Dosarul ASEM: Magistrații au emis mandat de arest pe numele suspecţilor

La Judecătoria Buiucani a avut loc ședința în dosarul examenelor fraudate de la ASEM.

Dosarul ASEM: Magistrații au emis mandat de arest pe numele suspecţilor

Procurorii au solicitat mandate de arestare preventivă pentru cele șase persoane, care sunt suspectate de corupere activă, pasivă și trafic de influență.

Conform deciziilor luate astăzi de către magistrați, trei suspecți au fost plasați în arest preventiv, doi - în arest la domiciliu și unul- sub control judiciar, transmite Știri.md.

Amintim că, marţi, 5 iunie, 9 persoane, între care angajaţi ai Academiei de Studii Economice din Moldova și intermediari din afara instituției, au fost reţinute, fiind bănuite de organizarea unei reţele de corupţie prin intermediul căreia soluţionau promovarea examenelor contra-cost.  

Peste 2 milioane de lei, în diferită valută, au fost ridicaţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor, operate în dosarul ASEM.

Conducerea Academiei de Studii Economice colaborează cu ancheta, dar totodată neagă acuzaţiile că în instituţie se ia mită.

Cazul a ajuns şi în atenţia premierului, Pavel Filip, care spune că prin asemenea acţiuni se distruge viitorul şi se aruncă o pată pentru cei care muncesc onest.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării