main logo
1427

Dosarul ASEM: 2.000.000 de lei, confiscaţi. Procurorii cer mandate de arest pe numele suspecţilor

Peste 2.000.000 de lei, în diferită valută, au fost ridicaţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor, operate în dosarul ASEM.

Dosarul ASEM: 2.000.000 lei, confiscaţi. Procurorii cer mandate de arestDosarul ASEM: 2.000.000 lei, confiscaţi. Procurorii cer mandate de arest

Astăzi, procurorii urmează să decidă dacă vor cere instanţei de judecată mandate de arestare pe numele persoanelor reţinute pentru 72 de ore, transmite Știri.md cu referire la IPN

Amintim că nouă persoane, printre care angajaţi ai Academiei de Studii Economice din Moldova și intermediari din afara instituției, au fost reţinute, fiind bănuite de organizarea unei reţele de corupţie prin intermediul căreia soluţionau promovarea examenelor contra-cost.

Pe parcursul acțiunilor de anchetă, s-a stabilit că, pentru un examen, membrul grupului primea de la student până la 1 000 de lei, nota pentru practica de producție costa între 1.000 și 1.500 de lei, iar cea mai scumpă era aranjarea susținerii tezei de licență sau masteratul - între 400 și 550 de euro. 

Ulterior, studenții erau evaluați fictiv de profesori, majoritatea fără a se prezenta la examene.

Procurorii au pornit mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență pe care le-au conexat într-o procedură comună.

Conducerea Academiei de Studii Economice și-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu ancheta pentru identificarea angajaților instituției, implicați în fraudarea examenelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării