main logo
2480

Dosare penale la Moldtelecom: Plimbări cu mașina și călătorii de lux

PCCOCS a pornit două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”.

Dosare penale la Moldtelecom: Plimbări cu mașina și călătorii de luxColaj: știri.md

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid politic, a folosit ilegal automobilul de serviciu, transmite Știri.md

În acest mod, angajatul instituției menționate a cauzat un prejudiciu în proporții considerabile, iar ca urmare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani. 

Totodată, procurorii au stabilit că factorii de decizie ai SA „Moldtelecom”, în primăvara anului 2019, au abuzat de situația de serviciu și, din mijloacele bănești ale întreprinderii, în mod ilegal s-au deplasat și s-au cazat pentru o perioadă estivală în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite

Prin aceste acțiuni contrare legii, făptașii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120.000 lei și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Amintim că și ministrul Economiei Vadim Brînzan a anunțat anterior că mai multe dosare în care au fost descrise ilegalitățile comise la întreprinderea de stat „Moldtelecom” au fost trimise la Procuratură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării