main logo
9274

Dosar penal pentru îmbogățire ilicită, deschis pe numele lui Țuțu

PCCOCS anunță faptul că în baza investigațiilor comune ale procurorilor și ofițerilor INI, procurorul general interimar, Dumitru Robu, la 1 octombrie 2019, a pornit cauza penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către deputatul Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018.

Dosar penal pentru îmbogățire ilicită, deschis pe numele lui ȚuțuCoalaj: Știri.md

Deși inițial Procuratura a anunțat că a pus sechestru pe mai multe bunuri ale fostului deputat, acum au venit cu o precizare în care menționează că sechestrul nu a avut loc, însă cauza penală pe numele lui Țuțu a fost totuși pornită, transmite Știri.md.  

Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux.

Totodată, Procurorul General interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

Știri.md amintește că sportivul și fostul deputat PDM a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată pe 27 septembrie de Judecătoria Chișinău, în lipsa acestuia.

Potrivit investigațiilor efectuate de Procuratura Anticorupție, învinuitul a pretins și a primit suma de 20.000 euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

Știri.md menționează că fostul deputat, Constantin Țuțu, a fost văzut ultima oară la sfârșitul lunii august în Odesa, Ucraina.

Ex-deputatul democrat Constantin Țuțu a dispărut din viața publică, pentru că s-a dezamăgit de politică și de rezultatele Partidului Democrat (PDM) la ultimele alegeri. Cel puțin asta susține deputatul democrat Andrian Candu.

Precizăm că, recent, fostul deputat PDM a fost observat în restaurantul Argentine din București.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării