main logo
723

Doi tineri, prinşi consumând marijuana într-un automobil

Trei moldoveni au fost reținuți săptămâna trecută pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Doi tineri, prinşi consumând marijuana într-un automobil

Doi amici au fost prinși de oamenii legii în timp ce consumau droguri în stradă, iar un alt bărbat a fost reținut pentru mai multe tentative de trecere ilegală a frontierei de stat, transmite Știri.md.

În primul caz, polițiștii de frontieră au fost alertați de către populația locală precum că doi indivizi consumă substanțe narcotice într-un automobil. 

Ca urmare, aceștea au fost găsiți în apropierea graniței, consumând masă vegetală uscată cu miros specific de marijuana printr-un aparat inhalator artizanal.

Din documentarea preliminară s-a constatat că sunt locuitori ai satului Taraclia, raionul Căușeni, cu vârsta cuprinsă între 29 și respectiv 39 de ani. 

Audiați, tinerii au confirmat că aparatul le aparține, iar substanța o achiziționase de la un necunoscut. 

Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal privind încălcarea regimului zonei de frontieră, masa vegetală a fost transmisă către expertiză, iar cercetările sunt în derulare până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Un alt conațional aflat sub consemn nominal a încercat în data de 18 august curent să traverseze ilegal frontiera de stat pe direcția Crocmaz – Starokazacie. Acesta a fost observat de către patrula mobilă a SPF Căplani, fiind reținut la 50 m de la linia de frontieră. 

Bărbatul în vârsta de 31 de ani, originar din orașul Durlești, a prezentat pașaportul valabil și a comunicat că cunoștea despre consemnul aplicat pe numele lui, motiv pentru care a decis să evite controlul de frontieră.

Pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, moldoveanul riscă o pedeapsă conform legii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării