561
0
Doi tineri, prinşi consumând marijuana într-un automobil
561
0

Trei moldoveni au fost reținuți săptămâna trecută pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Doi amici au fost prinși de oamenii legii în timp ce consumau droguri în stradă, iar un alt bărbat a fost reținut pentru mai multe tentative de trecere ilegală a frontierei de stat, transmite Știri.md.

În primul caz, polițiștii de frontieră au fost alertați de către populația locală precum că doi indivizi consumă substanțe narcotice într-un automobil. 

Ca urmare, aceștea au fost găsiți în apropierea graniței, consumând masă vegetală uscată cu miros specific de marijuana printr-un aparat inhalator artizanal.

Din documentarea preliminară s-a constatat că sunt locuitori ai satului Taraclia, raionul Căușeni, cu vârsta cuprinsă între 29 și respectiv 39 de ani. 

Audiați, tinerii au confirmat că aparatul le aparține, iar substanța o achiziționase de la un necunoscut. 

Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal privind încălcarea regimului zonei de frontieră, masa vegetală a fost transmisă către expertiză, iar cercetările sunt în derulare până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Un alt conațional aflat sub consemn nominal a încercat în data de 18 august curent să traverseze ilegal frontiera de stat pe direcția Crocmaz – Starokazacie. Acesta a fost observat de către patrula mobilă a SPF Căplani, fiind reținut la 50 m de la linia de frontieră. 

Bărbatul în vârsta de 31 de ani, originar din orașul Durlești, a prezentat pașaportul valabil și a comunicat că cunoștea despre consemnul aplicat pe numele lui, motiv pentru care a decis să evite controlul de frontieră.

Pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, moldoveanul riscă o pedeapsă conform legii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter