12 aug, 2019 14:09
475
0

Doi pungași care activau în transportul public din Capitală, reținuți

12 aug, 2019 14:09
475
0

Doi bărbați originari din raionul Șoldănești și municipiul Chișinău au fost reținuți de către poliția Capitalei fiind suspectați de furt.

Doi pungași care activau în transportul public din Capitală, reținuți

Indivizii cu vârstele de 34 și 37 de ani au mai fost judecați anterior pentru pungășii, transmite Știri.md.

Primul incident a avut loc pe data de 31 iulie, în troleibuzul de pe ruta nr.22, pe bd. Ștefan cel Mare, unde bănuitul a sustras din rucsacul unei domnișoare în vârstă de 18 ani, portmoneul în care se aflau actele și mijloace bănești, cauzându-i victimei un prejudiciu în sumă de 500 de lei. 

Individul a fost reținut în flagrant de către polițiști și escortat la inspectorat pentru audieri, unde asupra lui au fost depistate mijloacele bănești sustrase.

Alt caz a avut loc pe data de 9 august, în microbuzul nr. 123, când bănuitul, profitând de neatenția victimei, o tânără de 21 de ani, i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele, cardurile bancare și bani în sumă de 180 de euro și 1.800 de lei.

Atât bunurile materiale, cât și banii sustrași au fost depistați de către polițiști asupra făptașilor, fiind ulterior returnate victimelor.

Indivizii sunt cercetați penal pentru „pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia capitalei le recomandă cetăţenilor:

- Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect lângă dvs.

- Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.

- Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

- Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

- Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter