main logo
385

Doi profesori expulzați în Turcia, condamnați la 6 si 9 ani de pușcărie

Doi dintre cei 7 profesori turci expulzați din Moldova au fost condamnați la închisoare.

Doi profesori expulzați în Turcia, condamnați la 6 si 9 ani de pușcărie

Unul dintre ei va petrece șase ani după gratii, iar celălalt - noua ani. Informatia a fost confirmată de către directorul adjunct al liceului Orizont, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Rudele celor doi profesori condamnați au aflat despre sentință dintr-o scrisoare, trimisă de către o instanță din Turcia. 

Said Durmus, profesorul la liceul Orizont „Scrie că e legat cu terorismul. Pentru ei, pentru Turcia nu mai trebuie nimic altceva. Ei cred că noi suntem teroriști și gata. Atât. Suntem profesori la liceu”.

În document, însă, nu este indicat clar pentru ce acțiuni au fost condamnați profesorii. Cei doi vor petrece 6 și 9 ani după gratii. Despre soarta celorlalți 5 dascăli nu se știe nimic. Colegii de la liceul Orizont spun că nu au de unde să obțină informații, mai ales că avocații lor nu le vorbesc.

„Ei se tem”, a menționat Said Durmus.

Profesorii au fost reținuți de ofițerii SIS în septembrie, anul trecut.

Ei au fost declarați indezirabili și expulzați din țară în aceeași zi. Atunci, SIS anunța că cetățenii turci ar avea legătură cu o grupare islamistă, fără a oferi detalii.

Familiile profesorilor au protestat mai multe săptămâni la rând, cerând întoarcerea lor, iar cei din opoziție l-au acuzat pe Igor Dodon de cele întâmplate, spunând că expulzarea învățătorilor ar fi o răsplată Turciei pentru renovarea președinției. 

Anterior, țeful statului a negat faptul că i-ar fi oferit ceva în schimb lui Recep Erdogan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării