main logo
672

Doi moldoveni s-au pornit din Moldova cu asigurare Carte Verde falsă

Polițiștii de frontieră din Leușeni, Grimăncăuți și Briceni, au depistat două asigurări auto Carte Verde și un certificat de înmatriculare false.

Doi moldoveni s-au pornit din Moldova cu asigurare Carte Verde falsăFoto: border.gov.md

Doi moldoveni au încercat să plece din țara, prezentând pentru mijloacele de transport asigurări auto internaționale Cartea Verde falsificate, transmite Știri.md

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Briceni, fiind documentat un bărbat de 54 de ani. Printre documentele prezentate pentru mașina de model Mercedes s-a regăsit polița de asigurare auto franceză, la care s-au observat mai multe semne de falsificare și anume: inscripțiile neautentice, greșeli gramaticale și lipsa informației în bazele de date. 

Cea de-a doua tentativă de trecere a frontierei cu asigurarea auto Cartea Verde falsificată, a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere ”Grimăncăuți”, la un moldovean de 50 de ani.

Angajații Poliției de Frontieră au constatat aceleași tertipuri de contrafacere a documentului, obținut de la una din companiile de asigurări franceze. 

Ambele asigurări auto au fost ridicate, iar polițiștii de frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale.

Totodată, un cetățean rus de 43 de ani riscă dosar penal pentru uz de fals în acte. Acesta s-a prezentat în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în țară, la volanul unei Skode Superb.

În timpul controlului al documentelor, polițiștii de frontieră au observat elemente neautentice în certificatul de înmatriculare, care ar fi eliberat de autoritățile bulgare. Cercetarea amănunțită al acestuia, cu tehnica din dotare, a confirmat că certificatul de înmatriculate prezenta semne clare de contrafacere. 

La cele depistate, șoferul a declarat că nu cunoaște, ba mai mult a rămas uimit prin faptul că nu este la prima sa călătorie cu acest mijloc de transport. 

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării