main logo
948

Doi moldoveni au furat 16 ceasuri Rolex și bijuterii dintr-o casă din București

Doi moldoveni au fost reținuți după ce anul trecut ar fi furat ceasuri Rolex și bijuterii, în valoare de aproximativ 300.000 de euro, dintr-o casă din București, România.

Doi moldoveni au furat 16 ceasuri Rolex și bijuterii din BucureștiFoto: news.ro

Potrivit poliției române, moldovenii au fost reținuți fiind bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă, după ce aceştia ar fi sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro dintr-un apartament din sectorul 2, București, transmite Știri.md cu refeire la news.ro.

În luna noiembrie 2019, Poliţia București a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras mai multe ceasuri și bijuterii din locuinţă sa.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor, din datele şi probele administrate în cauză de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, au depistat că la data 1 noiembrie 2019, în jurul orelor 12.00-15.00, doi bărbaţi de 35, respectiv 41 de ani, ar fi pătruns în locuinţa victimei şi ar fi sustras mai multe ceasuri de lux şi bijuterii din aur.

Surse din anchetă au declarat pentru News.ro că este vorba despre 16 ceasuri Rolex de colecţie. Cei doi ar avea și dublă cetăţenie, română şi moldovenească, și ar fi cercetaţi pentru infracţiuni similare şi în Republica Moldova, unul dintre ei fiind liderul unui grup infracţional organizat.

La data de 26 ianuarie, poliţiştii din București au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele celor doi bărbaţi, aceştia fiind opriţi pe raza municipiului Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism spre un punct de trecere a frontierei către Republica Moldova.

Cei doi au fost conduși la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale pentru audieri şi ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării