169
0
Doi israelieni au fost răniţi într-un atac cu cuţitul la Ierusalim
169
0

Vineri, doi israelieni au fost răniţi în centrul vechi al oraşului Ierusalim, într-un atac cu cuţitul, autorul fiind ''neutralizat'', a anunţat poliţia israeliană.

Foto: libertatea.ro

Centrul vechi al Ierusalimului a fost în ultimii ani scena a numeroase atacuri cu armă albă comise de palestinieni contra israelienilor, de multe ori ţintele fiind poliţişti sau militari, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Unul dintre israelieni este în stare critică, iar celălalt a suferit răni grave, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld. 

Acesta nu a oferit detalii despre autorul atacului, care este în curs de identificare, potrivit Agerpres. Atacul a avut loc în contextul în care zeci de mii de palestinieni sunt aşteptaţi în zona veche a Ierusalimului – unde se află şi moscheea Al-Aqsa – pentru ultima slujbă de vineri din Ramadan, lună de post şi rugăciune pentru musulmani.  

Peste două zile va avea loc un mare marş al israelienilor cu ocazia celebrării Zilei Ierusalimului, care marchează pentru aceştia ”reunificarea” oraşului după cucerirea părţii de est a Ierusalimului în timpul războiului de şase zile (5-10 iunie 1967), care a fost anexată de Israel pe 27 iunie 1967.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter