140
0
Doi israelieni au fost răniţi într-un atac cu cuţitul la Ierusalim
140
0

Vineri, doi israelieni au fost răniţi în centrul vechi al oraşului Ierusalim, într-un atac cu cuţitul, autorul fiind ''neutralizat'', a anunţat poliţia israeliană.

Foto: libertatea.ro

Centrul vechi al Ierusalimului a fost în ultimii ani scena a numeroase atacuri cu armă albă comise de palestinieni contra israelienilor, de multe ori ţintele fiind poliţişti sau militari, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Unul dintre israelieni este în stare critică, iar celălalt a suferit răni grave, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld. 

Acesta nu a oferit detalii despre autorul atacului, care este în curs de identificare, potrivit Agerpres. Atacul a avut loc în contextul în care zeci de mii de palestinieni sunt aşteptaţi în zona veche a Ierusalimului – unde se află şi moscheea Al-Aqsa – pentru ultima slujbă de vineri din Ramadan, lună de post şi rugăciune pentru musulmani.  

Peste două zile va avea loc un mare marş al israelienilor cu ocazia celebrării Zilei Ierusalimului, care marchează pentru aceştia ”reunificarea” oraşului după cucerirea părţii de est a Ierusalimului în timpul războiului de şase zile (5-10 iunie 1967), care a fost anexată de Israel pe 27 iunie 1967.

Citește și
article image
Riadul cere ajutor să confrunte agresorul care i-a atacat...
0
105
article image
SUA, Israel, Arabia Saudită, pregătite de războiul...
5
187
article image
Creștere bruscă a prețurilor la petrol, după atacarea...
0
201
article image
Povestea unicului moldovean care a murit în atacurile...
0
3412