main logo
1108

Doi deținuți au decedat din cauza COVID. Stamate: Se tratau de răceală

Doi deținuți ar fi decedat în penitenciarele din R. Moldova din cauza COVID-19.

Doi deținuți au decedat din cauza COVID. Stamate: Se tratau de răcealăColaj: știri.md

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook ex-ministra Justiției, Olesea Stamte, transmite Știri.md.

''În timp ce ministrul Fadei caută vinovați printre cei care au condus ministerul înaintea lui, el nu vede (sau se face că nu vede) că oamenii mor chiar în structurile din subordinea lui.

Astăzi în penitenciarul nr. 4 a decedat un tânăr de 26 (!!!) de ani. El s-a adresat cu simptome COVID la administrația penitenciarului încă acum o luna. A fost izolat și, deși starea lui se agrava pe zi ce trecea, primea doar tratament pentru răceală. Luni, când au văzut că e critic, au încercat sa-l ducă la urgentă, dar nu l-au primit, că nu mai puteau să-l ajute cu nimic. Și l-au adus înapoi, l-au izolat din nou, și azi a decedat.

Un caz asemănător a avut loc recent în penitenciarul din Rezina.

Ce se întâmplă, domnule ministru, în instituțiile care vi se subordonează? O parte dintre deținuți sunt eliberați înainte de termen, că așa vă convine, iar alții – lăsați sa moară???'', se întreabă Stamate.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a ANP, Ilinca Sîrbu, a confirmat informația decesului deținutului în vârstă de 26 de ani, precum și a deținutului din penitenciarul din Rezina, însă potrivit ei, moartea nu ar fi fost cauzată de infecția cu COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării