main logo
4426

Doi cetățeni străini, ascunși sub un autocar cu moldoveni, depistați la vamă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea au descoperit, ascunşi pe puntea din spate a unui autocar, un cetăţean din Algeria şi unul din Libia, fără documente de călătorie, care intenţionau să ajungă în statele din vestul Europei.

Doi străini, ascunși sub un autocar cu moldoveni, depistați la vamăSursa: politiadefrontiera.ro

Cazul a avut loc duminică, 19 mai, la ora 10:00, când în punctul de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un bărbat de 36 de ani cu dublă cetățenie, română și a R. Moldova, la volanul unui autocar marca Scania, înmatriculat în R. Moldova, transmite Știri.md

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au depistat ascunși sub autocar, pe puntea din spate, doi tineri, care nu dețineau documente de călătorie.

După cele descoperite, unul dintre polițiștii de frontieră a rămas șocat, spunând că nu a văzut un asemena caz timp de 25 de ani, perioada în care se află în această funcție.

Ulterior, s-a descoperit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria şi Libia, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani şi au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenția de a ajunge în state din vestul Europei.

De cealaltă parte, unii martori susțin că cei doi străini s-ar fi băgat sub autocar, în timp ce acesta a staționat la vamă pentru verificări.

Șoferul autocarului a declarat că nu cunoștea despre existența celor doi bărbaţi ascunși sub mijlocul de transport pe care îl conducea.

Menționăm că autocarul era plin cu moldoveni care veneau din Turcia. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei doi cetăţeni străini și de trafic de migranți faţă de şofer, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării