main logo
701

Doi bărbați filmați, prinși cu 10.000 de euro într-un dosar de viol

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a reținut 2 persoane care ar fi luat o sumă de 10.000 de euro pentru a soluționa o cauză penală privind violul.

Doi bărbați filmați, prinși cu 10.000 de euro într-un dosar de violFoto: llustration Shutterstock

Persoanele ar fi cerut de la învinuit suma impunătoare pentru a influența oamenii legii într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de viol, transmite Știri.md.

Grupul criminal a fost documentat de către angajații PCCOCS în dimineața zilei de astăzi, 2 octombrie.

Aceștia au declarat că în schimbul sumei solicitate urmau să convingă victima să-și retragă plângerea. 

Mai mult decât atât, ei au pretins că ar avea influență asupra unor angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției, astfel încât aceștia să adopte o hotărâre favorabilă pentru învinuit.

Prin urmare, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA), de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat o serie de percheziții la domiciliile bănuiților, de unde au fost ridicate sumele de bani transmise sub controlul angajaților SPIA, precum și alte probe concludente pe cazul dat.

Dacă vina bănuitilor va fi dovedită în instanţa de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 10 ani.

Documentarea acțiunilor ilegale ale bănuiților a fost efectuată de către ofițerii SPIA, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării