main logo
704

Doi angajați ai CFM și un șef de poliție, judecați pentru mită

Cauza penală în care sunt vizați doi angajați ai CFM și un șef de serviciu din cadrul IGP a fost trimisă în judecată, aceștia fiind învinuiți de trafic de influență și de exercitarea atribuțiilor în sectorul public.

Doi angajați ai CFM și un șef de poliție, judecați pentru mităDoi angajați ai CFM și un șef de poliție, în judecată pentru mită

Conform materialelor cauzei penale, la data de 19 februarie 2019, însoțitoarea de vagon din cadrul Direcției de deservire a călătorilor, CFM, conștientizând comiterea unui act de corupere i-a promis șefului de tren din cadrul aceleiași instituții suma de 7.000 euro, transmite Știri.md

În schimb, ultimul urma să contribuie la soluționarea cauzei penale în privința feciorului ei, ca să nu fie tras la răspundere penală pentru punerea în circulație ilegală a drogurilor.

Drept urmare, șeful de teren, susținând că se cunoaște cu un șef de secție din cadrul Direcției de poliție Chișinău, a menționat că va vorbi cu ultimul, care la rândul său va influența persoanele publice care efectuează urmărirea penală, pentru emiterea unei decizii favorabile în privința învinuitului și anume eliberarea acestuia de răspundere penală.

Astfel, șeful de teren din cadrul CFM, având la sine cei 7.000 euro, primiți de la însoțitoarea de vagon din cadrul aceleiași instituții, acționând prin înțelegere prealabilă i-a transmis șefului de secție din cadrul Direcției de poliție. 

Imediat în urma transmiterii banilor, ultimul a fost percheziționat de către angajații PA, fiindu-i ridicată suma primită.

Persoanele vinovate pentru trafic de influență riscă amendă de până la 200.000 de lei și închisoare de până la 6 ani, iar pentru exercitarea atribuțiilor în sectorul public în situație de conflict de interese riscă până la 750.000 de lei și detenție de până la 7 ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării