main logo
1927

Din ce țară sunt cele 4 studente exmatriculate care au bătut o femeie

Cele 4 tineri, care au bătut o moldoveancă însoțită de copilul ei minor, s-au dovedit a fi din Israel.

Din ce țară sunt cele 4 studente exmatriculate care au bătut o femeieFoto: tv8.md

Astfel, după ce USMF s-a autosesizat pe acest caz, studentele din anul III au fost exmatriculate, iar contractele de studii reziliate, transmite Știri.md. 

„Pe 1 octombrie a fost convocată ședința Comitetului de etică, care a examinat materialele pe cazul dat și a audiat participantele la conflict. Ca rezultat, Comitetul de etică a concluzionat: de a aplica cea mai drastică sancțiune pentru încălcarea normelor de comportament prin folosirea inclusiv a forței fizice”, se arată într-un comunicat al USMF „Nicolae Testemițanu”.

Totodată, reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie au comunicat următoarele:

„USMF „Nicolae Testemițanu” s-a autosesizat imediat, cazul fiind examinat, în prim plan, la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor implicate, care au dat explicaţii, inclusiv în scris, referitor la situația de conflict.

Totodată, Decanatul Facultății de Medicină nr. 2 a organizat ieri o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, în mod repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice.

În acest context, subliniem că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament agresiv, ce contravine normelor morale și legale, inclusiv actelor regulamentare ale instituției, precum Carta universitară, Regulamentul intern și Codul Moral”, spun reprezentanții instituției.

Știri.md amintește că incidentul a avut loc în data de 23 septembrie, în jurul orei 15:30, pe strada Nicolae Testemiţanu din Chişinău, din cartierul Malina Mică.

Psihologii susţin că micuţa, care a fost martor la această situaţie, ar putea rămâne cu sechele.

Menționăm că ieri, 1 octombrie, președintele țării, Igor Dodon, a solicitat instituțiilor abilitate să retraga viza de ședere a studentelor de origine arabă care au bătut în plină stradă o femeie însoțită de copilul ei minor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării