main logo
870

Dezvăluire: Uniforme ale polițiștilor de frontieră, cusute la Tiraspol

În timpul investigațiilor ample la Aeroportul Internațional Chișinău, s-a constatat că un lot de 400 de uniforme pentru angajații Poliției de Frontieră au fost cusute de un agent economic din orașul Tiraspol.

Dezvăluire: Uniforme ale polițiștilor de frontieră, cusute la TiraspolFoto: border.gov.md

Potrivit regulamentului contractual, un agent economic din Chișinău s-a obligat să confecționeze și să livreze Inspectoratului General al Poliției de Frontieră uniforma de campanie conform modelului aprobat și descrierilor prezentate, însă, acesta, în lipsa informării Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a contractat un alt agent economic din Tiraspol, transmite Știri.md

Prin această ilegalitate s-a dovedit că, au fost încălcate aspectele legate de confidențialitate și securitate, inclusiv și economică.

De asemenea, în situația în care echipamentul polițienesc a fost confecționat în regiunea necontrolată de către autoritățile Republicii Moldova, există riscul de a fi denigrată imaginea Poliției de Frontieră, mai mult ca atât poate genera chiar și la atentarea securității statului.

Astfel, pentru a evita orice risc iminent, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a sesizat autoritățile responsabile de administrarea impozitelor, taxelor și altor plăți în interesul statului, precum și cele responsabile de efectuarea controlului și supravegherii vamale.

În prezent au fost suspendate toate procesele de livrare a echipamentelor, dar și transferurile financiare, până la decizia finală care va fi luată după finalizarea anchetei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării