main logo
4687

Dezvăluire: Catastrofă avia, evitată la limită pe Aeroportul Chișinău

Un nou incident aeronautic deosebit de grav ar fi avut loc pe 30 septembrie, pe o pistă de decolare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Dezvăluire: Catastrofă avia, evitată la limită pe Aeroportul ChișinăuFoto: flyone.md

Fostul șef al Moldatsa, Sorin Stati, a publicat pe Facebook mai multe detalii despre incident, însoțite de un filmuleț, transmite Știri.md.

Potrivit lui, ar fi implicată o aeronavă a companiei Fly One, Airbusul 319 cu număr de identificare 5F 131, care a decolat de la Chișinău spre Moscova la ora 18:01, reușind să evite o catastrofă aviatică.

„La decolare dispecerul/controlorul de navigație aeriană a uitat să elibereze pista de decolare de transportul special/camioane care curățau suprafața respectivei piste, procedura care se execută permanent după un anumit număr de decolări și aterizări, cu scopul excluderii pericolului ca anumite obiecte ce ar putea fi pe pistă să fie atrase de șuvoiul de aer în motoarele aeronavelor sau să lovească în aeronave după impactul cu șasiul acestora”, a menționat Stati.

Fost șef al Moldatsa a ținut să amintească că tot din cauza controlorilor de zbor, pe 23 iunie curent un avion al companiei Air Moldova, cu 140 de persoane la bord, a fost foarte aproape de a se ciocni cu o aeronavă An-2, care decolase de la Vadul lui Vodă.

"De două ori deja în acest an, s-a trecut ca prin urechea acului, a treia oară nu va mai fi așa, nu poți să testezi soarta, să riști permanent și să ai noroc până la nesfârșit.

Sper, că vor fi întreprinse acțiuni imediate, concrete și corecte, iar Veaceslav Frunze va fi eliberat din funcție în baza documentării multiplelor episoade de neglijență în serviciu dar și altor încălcări și ilegalități admise de către acesta", a conchis Stati.

Într-o reacție pentru Știri.md, FLYONE confirmă incidentul care a avut loc pe data de, 30.09.2019 pe Aeroportul Internațional Chișinău și faptul raportării pe data de, 01.10.2019, conform procedurilor către toate organele competente, printre care Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Economiei și Infrastructurii. Incidentul este în proces de investigare de către organele competente care urmează să prezinte raportul investigației.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării